Hej. 
 
I förra inlägget lovade jag att ta upp något praktiskt exempel på hur man kan använda sig av Law of Attraction i vardagen. Den här metoden kallas olika. Den kallas både Moodboard eller Dreamboard. För enkelhetens skull kommer jag använda ordet Dreamboard, då jag tycker att det begreppet är mer relevant till det den ska användas till. Metoden är starkt kopplas till Law of Attraction (attraktionslagen), som också nämnes i förra inlägget. Det handlar om att visualisera sitt mål. Det är väldigt enkelt att genomföra, men väldigt kraftfullt när man faktiskt använder sig av den.
 

Det handlar helt enkelt om att du tar fram en stor tavla som du kan klistra saker på eller fästa på. Det kan även vara ett stort ark papper som du limmar bilderna på. Du bestämmer dig vad du har för mål. Skriv ner de på ett papper. Skriv gärna också hur du planerar att genomföra dem. Hitta ett citat som beskriver ditt liv när du har nått målen eller något citat som inspirerar dig för att nå dem. Klistra den i mitten av tavlan/pappret. Runt omkring citatet ska du nu klistra in bilder som du antingen har skrivit ut eller klippt ut från tidningar som representerar dina mål. Om du exempelvis vill avsluta Termin 5 och Termin 6 under ett år av dina studier kan du skriva ut ditt universitetslogga och skriva till där Termin 5 på den ena utskriften och Termin 6 på den andra utskriften. De här utskrifterna kommer då att representera dina mål. Kom ihåg att bilderna som ska representera dina mål ska vara personliga i den meningen att de tilltalar dig och du vet exakt vad de innebär. Om du till exempel vill ha sommarjobb på en specifik plats kan det vara så att du skriver ut företagets logga eller hur deras byggnad ser ut och klipper in en bild på dig själv i den byggnaden eller klistrar in dig själv bredvid loggan. Du har på det sättet visualiserat dig själv in i det här jobbet. Du har därmed ”lurat” din hjärna till att börja tro att det här redan är verklighet. Ett annat exempel är om ditt mål är att ta examen. Du kan ta en bild av dig själv när du är väldigt glad, klistra in ett diplom i din hand och en examensmössa på ditt huvud. Nu kan du varje dag se dig själv att ta examen.

Jag klistrar in några bilder som exempel på hur en Dreamboard kan se ut. OBS! Bilderna är inte mina, utan de tillhör den som har skapat dem. 

 Tillhör: simply_girly_blog
 
 
 

Bildresultat för dreamboardKälla: https://www.youtube.com/watch?v=_iuXYMBBF9w 

Jag skulle kunna skapa en steg för steg hur man gör en egen Dreamboard och samtidigt visa hur jag har gjort min ifall intresse skulle finnas. Jag har inte känt mig redo med än med att dela mina personliga mål riktigt än, då jag tror på att man lyckas bättre i att nå dem om man håller de för sig själv. Dessutom finns det säkert ett antal klipp på YouTube och andra sidor som kan visa hur man gör en sådan. Google är din bästa vän i det fallet. 

 

Nu har du alltså fått ett tips på hur du kan införliva attraktionslagen i ditt liv. Det viktigaste sen är att blanda in känslor (du måste verkligen känna att du vill det här) och titta på den tavlan varje dag. Ta tag i alla möjligheter som öppnas framför dig och som leder dig närmare till dina mål. Jobba aktivt för att nå dina mål. Och glöm inte att ALLA har potential att nå sina mål, att nå sina drömmar. Det finns inget och ingen som kan stoppa dig. ALLA förtjänar att leva det livet som de önskar och förtjänar därmed att vara lyckliga. Det kan vara en lång väg att gå innan du når dina mål. Glöm inte att titta bakåt och se vad du redan har uppnått istället bara för att blicka framåt och se hur lång väg du än har kvar. Det är viktigt att njuta av resan dit och vara lycklig redan nu. Bestäm dig för att vara positiv så ofta du bara kan. Släng ut de negativa tankarna. Bestäm dig för att du är lycklig redan nu och att du redan nu har allt du önskar dig. Det kommer att attrahera då det du innerst inne VILL ha. Tänk på vad det är du VILL HA och tänk inte på vad det är du INTE VILL HA. Det är en stor skillnad.

Nästa veckas inlägg kommer handla om hur man konkret kan göra i vardagen för att nå sina mål. Jag kommer också ge ett verktyg på hur man kan bibehålla sin positiva attytid. Håll ut till nästa onsdag. 

 

"Erfarenheten är en god lärare, men hon skickar förskräckliga räkningar."

- Minna Antrim

dreamboard, law of attraction, loa, moodboard, mål.,